Khamis, 15 Disember 2011

berbalas comment.

Alang2 dh panjang sangat comment aku neyh,baik aku buat 1 entry jer terus. Comment pasal cacar air itu hari. Kat ruang comment tu payah beno aku nk kelepet2 mengedit. Edit sini terus senang.


Nurulfive:kle nk kate syg mmg idokle,aku dh puas berambut panjang. Aku siap berangan alang licin siap nk buat hair tatoo lg,hehee. Mane ble si lawyer jer ber hair tatoo,hihih. Bukan takat tak garu,aku siap gerun nk sikat lagi,da mcm hantu kak limah pon ade,hahaaa. Alhamdulillah,skrg ni dlm proses nk mengering. Doc siap kagum lagi,cantikla muke katenye. Pasalnya kat muke naik sikit je,ala2 jerawt je g2,hihiii. Tapi kat badan ngn perut buncit ni mmg penuhla. Tengok pon gerun.


Nusk:tu la g,ingat bolela aku berdating ngn ko sambil2 nk kenal selok belok selangor ni. Alangkan dh jadi pembawa virus ni,dok terperuk je aku jawapnye. Nk kuar rumah bejumpe sedare mare pon ralat je rase. Ade gak dok google,tp xbyk sgt dpt info yg membantu. Menurut dua2 doc kerajaan n swasta yg aku jumpe. Kle terkene cacar air selepas 3bln kurang berisiko. Lg baik lpas 20 week. Kedudukan uri pon dh ok,baby pon dh strong nk menangkis segala macam ancaman. Menurut doc kle kurang 20week kemungkinan kene tahan ke wad pasal diorang nk pantau keadaan baby. Kesannya tu aku tak sanggup nak cite sini n amik tau lelebih,huhu. So far sekarang ni aku yakin mybaby ok pasalnya dia aktif je memanjang dok kat dlm. (doa2knlahye...)Siap tulung tolakkan angin kuar lagi,hehe...


Published with Blogger-droid v2.0.2

Selasa, 13 Disember 2011

sos cheese

Tadi tengok rancangan rasarasa di tv9. Anis nabila dok demo resepi ni. Si anis ni memang selalu buat aku terliur. Jadinya teringin nak buat sendiri tambah pulak tau cik abang hantu cheese jugak rupanya. Ni untuk note je. Nak buatnya entah bila.


1. Panaskankan 2 sudu mentega bersama 2 1/2 sudu tepung gandum.

2. Masukkan seliter susu dan kacau sampai pekat

3. Taburkan sesudu serbuk cili dan sikit serbul lada putih.

4. Masukkan 4 sudu garam.

5. Masukkan 12 keping cheese dan kacau sampai semua cheese cair.

6. Tuang dalam bekas dan hiaskan dengan daun bawang.

7. Makan dengan empeng jagung.


Published with Blogger-droid v2.0.2