Rabu, 16 Mac 2016

Pati ayam / stok ayam buatan sendiri

16/03/16: Fatin Hakemah Mohd Arshad: Resepi mak mertua; 1 ekor ayam+1 biji bawang besar+5 ke 6 biji buah pelaga+2 3 helai daun bay. Rebus sampai ayam kelihatan masak. Đah siap sejukkan dan simpan dalam fridge atau freezer bergantung pada penggunaan

16/03/16: Fatin Hakemah Mohd Arshad: Resepi Fatin adapted dari resepi Jamie Oliver 🤓; ayam+bawang besar+biji pelaga+daun bay+carrot+celery dan thyme leaves kalau ada

16/03/16: Fatin Hakemah Mohd Arshad: Jamie Oliver punya resepi lagi lengkap. Pernah cuba sekali memang sedap.

16/03/16: Fatin Hakemah Mohd Arshad: Stok daging pun Fatin guna bahan yang sama. Memang sentiasa buat sebab memang guna

16/03/16 1:05:52 PG: Fatin Hakemah Mohd Arshad: Ayam dari renehen stok tu boleh guna samada dalam sup atau rencik untuk makan dengan roti. Gaul dengan rempah bbq dan extra lada hitam

16/03/16: Fatin Hakemah Mohd Arshad: Tak pun goreng/bakar. Gaul ayam dengan vinegar, serbuk garlic, lada hitam dan garam. Sedap 😇



Thank sangat fatin for sharing. Kita simpan sini ya tips ini supaya saya mesti buat ini.